sestdiena, 2012. gada 12. maijs

Kas ir Android?

Attēls Nr. 1
Android platformas stāsts aizsākās 2005.gada vasarā, kad superslavenā Google nolēma nopietni pievērsties savu pakalpojumu izvēršanai arī mobilajos telefonos. Laikam ritot, Google iegādājās nelielu telefonprogrammatūras uzņēmumu, noslēdza vienošanos ar 47 mobilo tehnoloģiju kompānijām un tad kopīgiem spēkiem izveidoja uz Linux kodola balstītu mobilo ierīču platformu, kuru šodien tad arī pazīstam zem nosaukuma Android un kura simbols ir zaļš robotiņš.Kā skaidro tehnoloģiju entuziasts un blogeris Kristaps Skutelis (Krizdabz.lv un Androids.lv), tad Android ir mobilo ierīču platforma, kas dažu pēdējo gadu laikā ir iemantojusi ļoti lielu popularitāti visā pasaulē. Tas ir galvenokārt pateicoties sistēmas plašajām pielietojuma iespējām. Kā arī ne mazāk svarīgi pluss ir cilvēkiem dotā iespēja izvelēties – mobilos telefonus ar Android platformu ražo vismaz pieci lielie ražotāji. Nepilnu divu gadu laikā uz Android bāzes balstīto mobilo telefonu skaits tiešām vareni paaudzies un pārsniedzis jau pat simtu, un pati operētājsistēma jau piedzīvojusi četras versijas. Taču ar šo zaļo robotiņu sirdī dzīvo ne tikai mobilie telefoni, bet nu jau arī e-grāmatas, planšetdatori un pat mājas televizors.

 Android ir mobilo telefonu operētājsistēma, kas balstās uz atvērtā koda principu. Tas nozīmē, ka tā sniedz lielāku brīvību viedtālruņu ražotājiem un programmu izstrādātājiem, kā arī lielāku programmu un iespēju pieejamību viedtālruņu lietotājiem. Android operētājsistēma ir orientēta uz sasaisti ar internetu, taču sniedz neskaitāmas saziņas un izklaides iespējas arī bez interneta lietošanas.

Arvien vairāk mobilo telefonu ražotāji izmanto Android operētājsistēmu un sākot ar Sony Ericsson X10 viedtālruni arī Sony Ericsson ir pārgājis uz Android platformu, uz kuras balstīsies drīzumā veikalos pieejamie jaunie Sony Ericsson telefonu modeļi. Tas nozīmē, ka tu, izmantojot Android Market, varēsi personalizēt un uzlabot savu viedtālruni pēc sirds patikas.

 Android Market ir Android operētājsistēmai paredzētu aplikāciju veikals, kur ir pieejamas maksas un bezmaksas progrogrammas dažādu uzdevumu veikšanai savā telefonā. Šobrīd Android Market ikviena interesēm piedāvā vairāk kā 250 000 aplikāciju, un to skaits turpina strauji pieaugt. Te ir pieejamas dažāda veida spēles, kā arī darbam un ikdienai noderīgas aplikācijas, kas telefonu var pārvērst, piemēram, metronomā vai sirdsdarbības mērītājā, ja vien tu lejupielādē atbilstošas aplikācijas. Ar aplikāciju palīdzību var mainīt ne tikai fona bildi, bet arī īsziņu loga izskatu vai aplikāciju ikonu secību.


Attēls Nr.2
Android ir Google grupai piederošs uzņēmums, līdz ar to nodrošinot īpaši ērtu citu Google produktu lietošanu telefonā, piemēram, iestrādāto YouTube aplikāciju un Google Latitude, lai vieglāk pārvietotos pa pilsētu vai atrastu sevi interesējošās vietas.

Viedtālrunim ērti var pievienot arī savu e-pastu un sociālo tīklu profilus. Sony Ericsson telefoniem ir izveidota Timescape funkcija, kur jaunākos ziņojumus vari apskatīt ērtā atsevišķā logā, kā arī tos sagrupēt pēc kontakta nosaukuma. Tu saņemsi arī paziņojumu telefona informācijas joslā, ja ienāksies jauna ziņa.

Google arvien attīsta Android operētājsistēmu, lai to padarītu vēl spējīgāku un vieglāk lietojamu. Sony Ericsson jaunie telefoni iznāks ar šobrīd jaunāko Android operētājsistēmas versiju viedtālruņiem - Androis 2.3. Kā arī, ja tev jau ir Sony Ericsson viedtālrunis ar Android 1.6 versiju, tad vari to atjaunot bez maksas uz 2.1 versiju Sony Ericsson mājas lapā, saslēdzot telefonu ar datoru.



Informācija
Informācija 2

Video
Attēls Nr.1
Attēls Nr.2

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru