sestdiena, 2012. gada 12. maijs

10 iemesli, kādēļ Android telefons ir labāks par iPhone.

Attēls Nr. 3
Ja skatāmies vispārīgi, tad nav lielas atšķirības starp Android un iPhone telefoniem. Precīzāk būtu teikt viedtālruņiem, bet šajā rakstā ērtības labad es to saukšu vienkārši par telefonu. Ar abiem diviem var piezvanīt un uzglabāt kontaktus, sērfot pa web lapām, lasīt un rakstīt e-pastus. Un, protams, spēlēt dažādas spēles. Bet tomēr ir vairākas atšķirības, kas dod priekšrocības tieši Android telefoniem. 

1. Telefona integrācija dažādos sociālajos tīkos un tiešsaistes pakalpojumos.
Mūsdienās viena no galvenajām telefona funkcijām ir iespēja ar to ātri un ērti nodot vai padalīties informāciju dažādajos sociālajos tīklos. Vai arī esi nobildējis kādu jauku bildi un ātri vajag nopublicēt to savā profilā. Tad nu Android telefons šajā gadījumā ir ideāls risinājums - tam parasti visas aplikācijas ir integrētas savā starpā un ar vienu klikšķi ir iespējams nopublicēt visu informāciju vairākos sociālajos tīkos. Savukārt, lai to pašu darbību veiktu ar iPhone, tad ir nepieciešams atvērt vairākas aplikācijas un katrā no tām nosūtīt vajadzīgo informāciju.
2. Android telefons labāk spēj veikt vairākuzdevumu apstrādi.
Kā tiek runāts Interneta plašumos, tad iPhone vairākuzdevumu režīms ir diezgan sliktā stāvoklī. Tas nespēj pilnīgi apstrādāt kādu aplikāciju fonā režīmā. Ja godīgi jāsaka, tad uz iPhone nav nemaz iespējams vienkārši aizvērt aplikāciju, lai tā fona režīmā strādātu. Šajā gadījumā no aplikācijas ir jāiziet pavisam laukā.
Savukārt uz Android telefoniem ir tieši pretējs stāvoklis. Mēs varam vienkārši aizvērt kādu aplikāciju un tā paliek darboties fona režīmā, kamēr netiek pavisam aizvērta.
3. Iespēja izvēlēties noklusēto aplikāciju e-pastiem, tīmekļa pārlūkošanai, kalendāram un citām lietām.
Nevarētu teikt, ka uz iPhone nav lielisku alternatīvu aplikāciju. Tādas ir pieejamas. Bet ir viena problēma - nav iespējams norādīt, ka šī būs noklusētā aplikācija, piemēram, interneta pārlūkošanai. Savukārt Android telefonos ir iespējams norādīt, kura būs noklusētā aplikācija, kas tiks izsaukta, piemēram, web lapu aplūkošanai vai kontaktu uzturēšanai.
4. Integrācija ar Google pakalpojumiem jeb tiešsaistes pakalpojumiem.
Šeit jau viss ir uzreiz skaidrs. Vislabāk to spēs veikt Google lolojums Android telefons. Tam jau viss tas ir iebūvēt jau pašos pamatos - lasīt e-pastus, izmantot kalendāru un lietot dokumentus.
Apple arī sācis nodrošināt līdzīgu pakalpojumu - iCloud, bet, kā baumo internetā, tas vēl nav attīstījies tik ērtai lietošanai, kā Google pakalpojumi.
5. Pielāgojami ekrāni
Visos Android telefonos ir iespējams pielāgot ekrāna izskatu savām vajadzībām. Vai nu saliekot savas ikonas, kā vēlies un kur vēlies, vai arī pievienojot jau gatavas saīsinājumikonas ātrākai aplikāciju/ dokumentu/ u.c. lietu atvēršanai. Ir iespējams pievienot sīkprogrammu (widget), kas uz ekrāna uzreiz attēlo nepieciešamo informāciju un pašā aplikācijā vairs nav nepieciešams iet iekšā. Bet iPhone piedāvā tikai rindās sakārtotas ikonas. Nu labi, vēl tās var sagrupēt kopējās mapēs. Bet tas arī ir viss. Neko vairāk nav iespējams pielāgot.
6. Jaunāko mobilo tehnoloģiju ieviešana telefonos.
Kā jau zināms, augstās klases Android telefonos vispirms tiek ieviestas jaunākās mobilās tehnoloģijas. Pēc tam, kad tās jau ir kļuvušas vairāk pieejamas, tad tās tiek ieviestas arī lētākos modeļos. Līdz ar to cilvēki, kuriem patīk jaunākās tehnoloģijas un grib telefonu ar visjaunāko tehnisko risinājumu, tad tiem ir jāņem tikai Android telefons. iPhone šajā ziņā no Android telefoniem pamatīgi atpaliek, jo Apple nesteidzas jaunākos tehnoloģijas sasniegumus uzreiz ieviest savā lolojumā.
7. Nav ierobežojumu uz aplikācijām, kuras vēlies instalēt.
Apple politika ir dzelžaina uz aplikāciju piedāvāšanu un instalēšanu savā telefonā. iPhone var instalēt tikai Apple apstiprinātas aplikācijas. Savukārt uz Android telefoniem nav šādu ierobežojumu. Lai arī Google arī veic izstrādāto aplikāciju kontroli, neviens neliedz uz sava Android telefona uzinstalēt drauga veidoto aplikāciju, apejot aplikāciju veikalu.
8. Iespēja izvēlēties iekārtu, kas atbilst Tavām vajadzībām un iespējām.
Android telefonus ražo daudzi telefonu ražotāji. Līdz ar to ir liela izvēles iespēja un ir iespējams izvēlēties tieši tādu telefonu, kas atbilst Tavām vēlmēm un naudas iespējām. Bet iPhone ražo tikai Apple un bez dažādām modifikācijām - tikai vienā eksemplārā. Tādējādi liedzot izvēlēties savādākas konfigurācijas telefonu.
9. Iebūvēta navigācija.
Visi, kas ir kaut reizi ir ceļojuši zina, ka navigācija telefonā ir ļoti laba lieta. Bet iPhone vēl arvien nav iebūtas navigācijas sistēmas, kas atvieglotu dzīvi lietotājiem. Protams, tur ir Google kartes, kas ir arī daudzos Android telefonos, bet tas ir palīgs tikai gadījumos, kad vajag noskaidrot, kur pats atrodies un kādā virzienā būtu jādodas. Bet kārtīgā navigācijas sistēma, kas pa soļiem paziņo, kur un kad jāgriežas un jādodas, ir tikai Android telefoniem.
10. Paplašināma datu glabātuve.
Kā jau visiem sen ir zināms, iegādātais apjoms datu glabāšanai (cietais disks, atmiņas karte, u.c. vietas) vienmēr ir par mazu. Ja sākumā liekas, ka telefonā piedāvātais atmiņas daudzums ir pietiekams, tad jau pēc kāda laika visa atmiņa ir piepildīta un tur vairs nav vietas. iPhone gadījumā nekas cits neatliks, kā vien parevidēt telefona atmiņu, lai izdzēstu nevajadzīgās lietas un atbrīvotu vietu. Bet ar Android telefoniem ir vienkāršāk - var piepirkt klāt lielāku atmiņas karti un to ievietot telefonā. Tādējādi paplašinot pieejamo atmiņas apjomu.

Informācija.
 
Attēls Nr.4
Attēls Nr.5

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru